Bijeenkomst dinsdag 29 augustus
← Ga terug naar het overzicht

Bijeenkomst dinsdag 29 augustus

Bijeenkomst dinsdag 29 augustus (nieuw - 28 augustus)

Op dinsdag 29 augustus zal er weer een bijeenkomst voor de Oekraïners plaatsvinden. Er zal een update worden gegevens over de ambulance-actie en zullen we het hebben over de WW-uitkering. Wanneer heb je recht op deze uitkering en wanneer niet? Aan welke voorwaarde moet je voldoen om deze uitkering te ontvangen?

 

Daarnaast zullen we het ook hebben over andere onderwerpen die naar voren komen tijdens de bijeenkomst. Heb je een leuk idee of onderwerp om over te spreken, neem dan contact met ons op!

 

 • Wanneer: dinsdag 29 augustus
 • Waar: de Skâns, Loaijersstrjitte 2, Gorredijk
 • Tijd: vanaf 16:30
 • Contactgegevens: 06 1121 6334

 

Geen bijeenkomst dinsdag 25 juli (25 juli)

In verband met de vakantie zal er vandaag geen bijeenkomst zijn. De volgende bijeenkomst is op dinsdag 29 augustus. 

 

Bijeenkomst dinsdag 27 juni (21 juni)

Op dinsdag 27 juni organiseert Code Hans weer een bijeenkomst voor de Oekraïners. Tijdens de bijeenkomst zullen we een update geven over de Ambulance donatie actie die wordt georganiseerd door de Oekraïners in Opsterland in samenwerking met Code Hans en de Gemeente Opsterland. De ambulance wordt ingezet voor evacuatie van hulpbehoevende bewoners uit het oorlogsgebied en voor eerste hulp ter plaatse. Via deze link kun je meer informatie krijgen over dit initiatief.

Verder willen we spreken over hoe iedereen zich voelt nadat ze inmiddels meer dan een jaar in Nederland wonen.

 

Daarnaast zullen we het ook hebben over andere onderwerpen die naar voren komen tijdens de bijeenkomst. Heb je een leuk idee of onderwerp om over te spreken, neem dan contact met ons op!

 

 • Wanneer: dinsdag 27 juni
 • Waar: de Skâns, Loaijersstrjitte 2, Gorredijk
 • Tijd: vanaf 16:30
 • Contactgegevens: 06 1121 6334

 

Bijeenkomst dinsdag 30 mei (27 mei)

Dinsdag 30 mei van 17:00 tot 19:00 uur is er weer een bijeenkomst in De Skâns in Gorredijk voor alle Oekraïners die in Opsterland verblijven. Het thema deze keer, naast zoals altijd ontmoeten en ervaringen uitwisselen, is de inzamelingsactie met als doel om een ambulance plus hulpgoederen naar Oekraïne te sturen. Nadere informatie over deze actie volgt binnenkort.

 

Deze actie (die nog moet starten) is een initiatief van een aantal Oekraïners zelf en wordt, zo is de bedoeling, een co-productie van de Oekraïense gemeenschap in Opsterland, Code Hans en gemeente Opsterland. De ambulance gaat worden gebruikt om mensen (burgers en militairen) uit de frontlinie te evacueren naar het achterland waar ze kunnen worden behandeld in ziekenhuizen. De hulpgoederen die meegaan zijn voor één van de ziekenhuizen daar. Een en ander gebeurt in afstemming met een Oekraïense gemeente.

 

In de bijeenkomst van dinsdag 30 mei willen we van gedachten wisselen over deze actie en zijn er hopelijk allerlei goede ideeën om voldoende geld in te zamelen om het doel, de ambulance met hulpgoederen, te realiseren.

 

Bijeenkomst 25 april

De bijeenkomst van dinsdag 25 april zal vanwege de meivakantie niet doorgaan. Veel Oekraïners zijn op vakantie of hebben andere plannen. Mochten er toch vragen ontstaan of had iemand willen komen, dan kunnen zij contact met ons opnemen. 

 

 • Wie: Raimondo
 • Vragen: 06 1121 6334

 

Bijeenkomst 28 maart

Vanaf één april wijzigt de regeling van leefgeld voor Oekraïense inwoners. De Oekraïners zullen binnenkort van de gemeente per gezin één brief ontvangen met de wijzigingen en consequenties voor hen. Dinsdag 28 maart is er weer een bijeenkomst van 17:00-19:00 en zullen collega's van de gemeente aanwezig zijn. Mochten er vragen naar aanleiding van de nieuwe leefgeldregeling ontstaan, dan bent u dinsdag 28 maart welkom.

Daarnaast zal er een Oekraïens sprekende consultant aanwezig zijn van recruitmentbureau "Recruit Us". Zijn er Oekraïense inwoners die graag zouden willen werken, dan zijn zij ook van harte uitgenodigd. 

 

 • Wanneer: dinsdag 28 maart
 • Waar: de Skâns, Loaijersstrjitte 2, Gorredijk
 • Tijd: vanaf 17:00
 • Vragen?: 06 1121 6334

 

Bijeenkomst 28 februari 

Op dinsdag 28 februari organiseert Code Hans wederom een bijeenkomst voor de Oekraïners. Deze bijeenkomst zal in het teken staan van kinderopvangtoeslag. Ook Oekraïense inwoners hebben daar namelijk recht op. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden, voor meer informatie klik hier.

Daarnaast zullen we het ook hebben over andere onderwerpen die naar voren komen tijdens de bijeenkomst. Heeft u een leuk idee of onderwerp om over te spreken, neem dan contact met ons op!

 

 • Wanneer: dinsdag 28 februari
 • Waar: de Skâns, Loaijersstrjitte 2, Gorredijk
 • Tijd: vanaf 17:00
 • Contactgegevens: 06 1121 6334

 

Bijeenkomst 10 januari 

Gisteren hadden we een geanimeerde bijeenkomst met zo'n 40 Opsterlanders die op de een of andere manier Oekraïense vluchtelingen ondersteunen. De gemeente informeerde de aanwezigen over de nieuwe leefgeldregeling. Klik hier om daarover meer te lezen. Daarna werd in groepjes van gedachten gewisseld over wat je bij het ondersteunen van de Oekraïners in de praktijk zoal tegenkomt. Dat varieerde van werk en geldzaken tot Oekraïense baby's die in Nederland worden geboren en van cultuurverschillen als je bij elkaar gaat eten tot praten over de oorlog. Volgende week bespreken we als Code Hans de belangrijkste onderwerpen van de gedachtewisseling. Wat daar uitkomt aan ideeën, suggesties en acties delen we op deze website. De middag eindigde met een hapje en een drankje en een attentie van Code Hans aan alle aanwezigen. De middag begon met een dankwoord van burgemeester Lex Roolvink aan alle mensen in Opsterland die zich inzetten voor de vluchtelingen die worden opgevangen in de gemeente. Ook daarbij hoorde een attentie. Rond de zomer organiseert Code Hans opnieuw een bijeenkomst om elkaar te ontmoeten en informatie en ervaringen uit te wisselen.

 

Gisteren was er ook een bijeenkomst voor Oekraïners in Opsterland. Ook daar vertelde de gemeente over de nieuwe leefgeldregeling. De opkomst was met negen personen niet heel groot, maar desondanks waren ook daar veel vragen aan de gemeente over vooral die leefgeldregeling.

 

Bijeenkomst voor mensen die Oekraïners ondersteunen op 10 januari

Behalve de bijeenkomst voor Oekraïners op dinsdag 10 januari a.s. (zie het volgende bericht) is er diezelfde dinsdag ook een bijeenkomst voor mensen in Opsterland die Oekraïners ondersteunen. Als het goed is, heb je hiervoor een uitnodiging gehad. Zo niet, stuur even een berichtje naar oekraine@codehans.nl . In beide overleggen komt de gemeente langs om iets te vertellen over de nieuwe leefgeldregeling en om vragen (over leefgeld of anderszins) te beantwoorden.

 

Bijeenkomst voor Oekraïners in Opsterland op 10 januari 

Op dinsdag 10 januari organiseert Code Hans samen met een aantal Oekraïners weer een bijeenkomst voor alle Oekraïners in Opsterland. Deze keer komt de gemeente langs om te vertellen over de nieuwe leefgeldregeling. Daarnaast staat de bijeenkomst, zoals altijd, in het teken van elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen en ontstaan er wellicht ideeën voor nieuwe activiteiten.

 

 • Wanneer: dinsdag 10 januari
 • Waar: De Skâns, Loaijersstrjitte 2, Gorredijk
 • Tijd: vanaf 17:00
 • Meer informatie: 06 1121 6334

 

Bijeenkomst voor Oekraïners in Opsterland op 22 november

Op dinsdag 22 november organiseert Code Hans wederom een bijeenkomst voor de Oekraïners. Tijdens deze editie zal Carla Jager van WerktijdBV aanwezig zijn om te vertellen over hun uitzendbureau en het werk dat zij verrichten. WerktijdBV heeft veel Oekraïners in dienst. Daarbij is het voor bepaalde functies niet noodzakelijk om Nederlands en/of Engels te spreken. Een mooie gelegenheid voor Oekraïners om te kunnen werken! Alle geïnteresseerde Oekraïners zijn welkom! Van tevoren kunt u contact opnemen met Code Hans en zal het profiel van de Oekraïner gedeeld worden met WerktijdBV.

 

 • Wanneer: dinsdag 22 november
 • Waar: de Skâns, Loaijersstrjitte 2, Gorredijk
 • Tijd: vanaf 17:00
 • Contactgegevens: +316-11216334

 

Update - 21 mei

Vrijdag 20 mei jl. organiseerden we samen met een aantal Oekraïners een bijeenkomst voor alle Oekraïners in Opsterland. Er was gelegenheid elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan onder andere medewerkers van Code Hans en van de gemeente. Ook was iemand aanwezig van Uitzendbureau Werktijd die de nodige werkzoekende Oekraïners inschreef. De kinderen beleefden plezier aan de kinderactiviteiten. De geanimeerde bijeenkomst werd afgesloten met een live-zangoptreden van een van de aanwezigen.

 

Word lid van de Whatsapp groep

In de bijeenkomst zijn namen en telefoonnummers verzameld die zullen worden toegevoegd aan de Whatsappgroep van Oekraïners in Opsterland. Als je Oekraïners kent die ook in de appgroep willen, dan kunnen ze hun gegevens doorgeven via: oekraine@codehans.nl .