Bijeenkomsten
← Ga terug naar het overzicht

Bijeenkomsten

Bijeenkomst 28 februari

Op dinsdag 28 februari organiseert Code Hans wederom een bijeenkomst voor de Oekraïners. Deze bijeenkomst zal in het teken staan van kinderopvangtoeslag. Ook Oekraïense inwoners hebben daar namelijk recht op. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden, voor meer informatie klik hier.

Daarnaast zullen we het ook hebben over andere onderwerpen die naar voren komen tijdens de bijeenkomst. Heeft u een leuk idee of onderwerp om over te spreken, neem dan contact met ons op!

 

 • Wanneer: dinsdag 28 februari
 • Waar: de Skâns, Loaijersstrjitte 2, Gorredijk
 • Tijd: vanaf 17:00
 • Contactgegevens: 06 1121 6334

 

Bijeenkomst 10 januari 

Gisteren hadden we een geanimeerde bijeenkomst met zo'n 40 Opsterlanders die op de een of andere manier Oekraïense vluchtelingen ondersteunen. De gemeente informeerde de aanwezigen over de nieuwe leefgeldregeling. Klik hier om daarover meer te lezen. Daarna werd in groepjes van gedachten gewisseld over wat je bij het ondersteunen van de Oekraïners in de praktijk zoal tegenkomt. Dat varieerde van werk en geldzaken tot Oekraïense baby's die in Nederland worden geboren en van cultuurverschillen als je bij elkaar gaat eten tot praten over de oorlog. Volgende week bespreken we als Code Hans de belangrijkste onderwerpen van de gedachtewisseling. Wat daar uitkomt aan ideeën, suggesties en acties delen we op deze website. De middag eindigde met een hapje en een drankje en een attentie van Code Hans aan alle aanwezigen. De middag begon met een dankwoord van burgemeester Lex Roolvink aan alle mensen in Opsterland die zich inzetten voor de vluchtelingen die worden opgevangen in de gemeente. Ook daarbij hoorde een attentie. Rond de zomer organiseert Code Hans opnieuw een bijeenkomst om elkaar te ontmoeten en informatie en ervaringen uit te wisselen.

 

Gisteren was er ook een bijeenkomst voor Oekraïners in Opsterland. Ook daar vertelde de gemeente over de nieuwe leefgeldregeling. De opkomst was met negen personen niet heel groot, maar desondanks waren ook daar veel vragen aan de gemeente over vooral die leefgeldregeling.

 

Bijeenkomst voor mensen die Oekraïners ondersteunen op 10 januari

Behalve de bijeenkomst voor Oekraïners op dinsdag 10 januari a.s. (zie het volgende bericht) is er diezelfde dinsdag ook een bijeenkomst voor mensen in Opsterland die Oekraïners ondersteunen. Als het goed is, heb je hiervoor een uitnodiging gehad. Zo niet, stuur even een berichtje naar oekraine@codehans.nl . In beide overleggen komt de gemeente langs om iets te vertellen over de nieuwe leefgeldregeling en om vragen (over leefgeld of anderszins) te beantwoorden.

 

Bijeenkomst voor Oekraïners in Opsterland op 10 januari 

Op dinsdag 10 januari organiseert Code Hans samen met een aantal Oekraïners weer een bijeenkomst voor alle Oekraïners in Opsterland. Deze keer komt de gemeente langs om te vertellen over de nieuwe leefgeldregeling. Daarnaast staat de bijeenkomst, zoals altijd, in het teken van elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen en ontstaan er wellicht ideeën voor nieuwe activiteiten.

 

 • Wanneer: dinsdag 10 januari
 • Waar: De Skâns, Loaijersstrjitte 2, Gorredijk
 • Tijd: vanaf 17:00
 • Meer informatie: 06 1121 6334

 

Bijeenkomst voor Oekraïners in Opsterland op 22 november

Op dinsdag 22 november organiseert Code Hans wederom een bijeenkomst voor de Oekraïners. Tijdens deze editie zal Carla Jager van WerktijdBV aanwezig zijn om te vertellen over hun uitzendbureau en het werk dat zij verrichten. WerktijdBV heeft veel Oekraïners in dienst. Daarbij is het voor bepaalde functies niet noodzakelijk om Nederlands en/of Engels te spreken. Een mooie gelegenheid voor Oekraïners om te kunnen werken! Alle geïnteresseerde Oekraïners zijn welkom! Van tevoren kunt u contact opnemen met Code Hans en zal het profiel van de Oekraïner gedeeld worden met WerktijdBV.

 

 • Wanneer: dinsdag 22 november
 • Waar: de Skâns, Loaijersstrjitte 2, Gorredijk
 • Tijd: vanaf 17:00
 • Contactgegevens: +316-11216334

 

Update - 21 mei

Vrijdag 20 mei jl. organiseerden we samen met een aantal Oekraïners een bijeenkomst voor alle Oekraïners in Opsterland. Er was gelegenheid elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan onder andere medewerkers van Code Hans en van de gemeente. Ook was iemand aanwezig van Uitzendbureau Werktijd die de nodige werkzoekende Oekraïners inschreef. De kinderen beleefden plezier aan de kinderactiviteiten. De geanimeerde bijeenkomst werd afgesloten met een live-zangoptreden van een van de aanwezigen.

 

Word lid van de Whatsapp groep

In de bijeenkomst zijn namen en telefoonnummers verzameld die zullen worden toegevoegd aan de Whatsappgroep van Oekraïners in Opsterland. Als je Oekraïners kent die ook in de appgroep willen, dan kunnen ze hun gegevens doorgeven via: oekraine@codehans.nl .