Donaties en Acties
Donaties en Acties
← Ga terug naar het overzicht

Donaties en Acties

Wilt u steunen met een schenking, spullen of hulp? Dank u wel! Als u woonruimte beschikbaar hebt of als vrijwilliger wilt helpen, klik dan hier. Wilt u iets doneren, lees dan de tekst hieronder.

 

Gratis Museumbezoek voor Oekraïners (nieuw - 5 juni)

Oekraïners kunnen gratis naar musea door het hele land. Via deze link kun je zien welke musea meedoen met de actie. Mocht een Oekraïner geïnteresseerd zijn, dan kan hij/zij zich aanmelden bij Raimondo door hem een WhatsApp bericht te sturen met de volgende informatie:

- Officiële voornaam

- Officiële achternaam

- E-mail die in gebruik is

- Postcode

- Huisnummer

- Het aantal personen waarmee u naar het museum wilt.

 

Hierna zal Raimondo hen inschrijven en zullen de tickets naar hun huisadres gestuurd worden. Elke ticket is voor 2 personen en geldig voor henzelf en een Oekraïense vriend(in), een familielid of een vrijwilliger/begeleider. De tickets zijn geldig tot 31 december 2024. De tickets kunnen worden meegenomen naar het museum naar keuze, vooraf reserveren is niet mogelijk. 

 

 • Wie: Raimondo de Vries
 • Contactgegevens: 06-1121 6334

 

Kledingbank Nij Beets (27 maart)

Op zaterdag 1 april organiseert de Diaconie van Nij Beets een kledingbeurs voor iedereen! In de ochtend kunnen klanten die bij de voedselbank lopen gratis kleding uitzoeken. Van 12:30 tot 14:30 is iedereen welkom en kan er kleding voor €1,- per stuk worden uitgezocht. 

 

 • Wie: Minke Rinzema
 • Contactgegevens: 06-3604 0526
 • Waar: De Rank, Prikkewei 35 in Nij Beets

 

Sporten met Lions Club (31 januari)

Lions Club Opsterland heeft in juni 2022 €2.500,- beschikbaar gesteld voor Oekraïense vluchtelingen om te kunnen sporten. Het maximale bedrag dat vergoed kan worden is €75,- per persoon. Dit aanbod geld voor sportactiviteiten, sportabonnementen of sportlessen. Sportaanvragen van Oekraïners die in de gemeente Opsterland wonen worden in behandeling genomen. Dit aanbod geld alleen voor Oekraïners die nog niet eerder gebruik hebben gemaakt van dit aanbod. 

Het fonds is bijna leeg, wie het eerst komt wie het eerst maalt! 
 

 • Wie: Raimondo
 • Contactgegevens: +316-11216334
 • Waar: Iedere sportgelegenheid in de gemeente Opsterland

 

Sportfonds helpt bij gratis clublidmaatschap

Wil jouw kind graag op voetbal, muziekles, dansles, turnen of judo maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Wij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument. U komt in aanmerking voor gratis deelname, na een inkomenstoets. Sportfonds is er voor iedereen die op maximaal 120% van het bijstandsnivo leeft. Ook zzp’ers met te weinig opdrachten, covid-herstellenden die in de ziektewet zitten; Sportfonds helpt iedereen die even het geld niet heeft om tóch weer aan een leuke activiteit mee te kunnen doen. Dus kom van de bank, sport en cultuur zijn gezond en bieden vriendschap, plezier en afleiding! Meer informatie op de website van Sportfonds, of zoek contact met Code Hans om te bemiddelen bij een aanvraag.

 

LAATSTE kans; 29 juni loods uitverkoop!

Woensdag 29 juni is de goederenloods voor het laatst open! Van 13.00 tot 16.00 en sávonds van 18.30-19.30 uur mogen er nog gratis spulletjes nog uitgezocht worden. Minima, nieuwkomers, Oekrainse vluchtelingen; iedereen die huisraad nodig heeft kan komen kijken. Zeg het voort ! Adres van de loods is Klok 7 te Gorredijk.

 

Facebook groep 'Spullen voor Oekraïners'  

Op Facebook is nu een groepspagina aangemaakt om berichtjes en oproepjes uit te wisselen over spullen die een nieuwe bestemming mogen krijgen. Hobbyartikelen, sportmateriaal, huisraad; alle goederen waar we de Oekraïners mee kunnen helpen zijn welkom. Heb jij iets te geef, of ken je iemand die iets nodig heeft? Plaats een post op de groep, wordt lid en blijf op de hoogte! Het websiteadres van de groep is : Spullenmarkt voor Oekrainers.

 

 

Donatie Lions Club om te sporten 

Lions Club Opsterland heeft in totaal 2.500 euro gedoneerd voor Oekraïners om sportactiviteiten mee te betalen. Lees er hier meer over.

 

Goederen doneren 

Er is zo'n grote voorraad spullen op dit moment, met dank aan de gulle gevers, dat we de inzameling even stopzetten. Wel zoeken we nog kinder-, dames- en herenfietsen! Hebt u die in de aanbieding, stuur a.u.b. een mailtje met uw aanbod naar oekraine@codehans.nl . Dank!

 

Leestip: geuren en kleuren van de chef-kok

Een leuk artikel over de Oekrainse keuken leest u in de SA krant van 8 juni. Van borsjt tot goulash en boekweitgrut; Rita en Tetiana vertellen in geuren en kleuren over hun tradities. 

 

Inzamelactie

Hebt u een inzamelingsactie gehouden, in de buurt, op school, op de (sport)vereniging met als doel Oekraine? Of bent u dat van plan? En zoekt u een bestemming voor het geld? Geef ons een seintje! We zoeken samen een goede bestemming voor het ingezamelde geld: de donatie kan in overleg met ons worden uitgegeven aan iets waar u achter staat. Als u wilt, kunnen we er wat publiciteit aan geven. Zo nodig kan het geld tijdelijk geoormerkt op een speciale bankrekening van Code Hans worden gezet, totdat we een passende bestemming hebben gevonden. Initiatieven kunnen gemaild worden naar: oekraine@codehans.nl.

 

Oproep Wijnjewoude 

Wij zijn voor een Oekraïense dame in Wijnjewoude op zoek naar materialen zodat ze hobby’s die ze in haar thuisland had, weer kan gaan oppakken. Het gaat om:

 • Borduurkralen en toebehoren (naalden, evt. patronen etc.). Vroeger werd dat hier ook wel gedaan en werd het op zijn Fries ‘kraaltsjebreidzjen’ genoemd.
 • Haaknaald.
 • Breiwol en sokken brei naalden (5 stuks, kort, zonder knop, liefst nr 3).
 • Naaigaren en stoffen.
 • En….zomerschoenen en badslippers maat 35 of 36.

Wie heeft dit toevallig thuis liggen en wil er wel afstand van doen? Mail naar ingervanderwal@outlook.com of bel 06 20207821. Alvast heel erg bedankt!

 

Mooi initiatief 

Zo nu en dan krijgen we melding van spontane acties. Dit is er zeker één van:

 

Betty Vogt: "Al sinds het begin van de oorlog ben ik begonnen met het haken van Oekraïense vlaggetjes (zie foto). Ze zijn te gebruiken als label aan jas, tas etc.  Ze kosten 3 euro per stuk en de opbrengst is bestemd voor het Rode Kruis. Naast de verkoop aan mensen uit mijn eigen netwerk, liggen ze ook bij Ans, DA drogist te Beetsterzwaag. Ik haak ook op bestelling, mail uw verzoek dan direct naar betty@home.nl ".